Kerékgyártó Temetkezés és Krematórium
   Menü
   Menü

Hamvasztás (krematórium)

Hamvasztás (krematórium) A krematórium szó a latin cremo, „eléget” igéből származik, jelentése: halottégető kemence. A holttestek elhamvasztása majdnem egyidős a tűz meghódításával, s már az ókori Rómában is mindennapos temetkezési mód volt. A hamvasztás Magyarországon is egyre elterjedtebb, és a kezdeti idegenkedés után felismerték az emberek, hogy ez az eljárás higiénikusabb, praktikusabb, és ugyanannyira kegyeletteljes, mint a koporsós temetés.

Társaságunk 2005-ben - 10 évi gondos előkészítés után - korszerű krematórium (halotthamvasztó) üzembe helyezésével bővítette szolgáltatásait. A megyében egyedülállóan cégünk temetkezési szolgáltatásokat végez és egyúttal saját üzemeltetésű krematóriummal rendelkezik, melynek következtében alacsony áron tudjuk ezt a szolgáltatást végezni. A krematórium ravatalozójában előre egyeztetett időpontban lehetőség van az elhunytak megtekintésére, búcsúztatására is. Az épület területén továbbá negyven férőhelyes hűtőkapacitással rendelkezünk.

Amennyiben hamvasztást szeretne megrendelni, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol a szükséges papírok kitöltésével el tudja kezdeni az intézkedést. Minden segítséget megadunk, hogy minél gyorsabban megtörténhessen ez a folyamat. Igény esetén lehetőség van sürgősségi hamvasztásra is.
A megrendelő dönti el továbbá azt is, hogy mi történjen hamvasztás után:


Legfrissebb hírek

A gyászbeszéd fontossága 1.

A gyászbeszéd fontossága 1. Az egyik legnehezebb dolog, mégis az első lépés a megnyugvás felé, amikor eljön szeretett halottunk végső nyugalomra helyezésének napja. A halált követő első időszakban mindannyiunkban kavarognak az érzelmek: az értetlenség, az igazságtalanság felett érzett harag, és a „mindörökké” felfoghatatlanságának terhét szinte elviselhetetlennek érezzük.

Lehet egy temető vidám?

Lehet egy temető vidám? A magyar kultúrától eléggé távol áll ez a gondolat, pedig a világ egyes népeitől nem idegen. Természetesen nem arról van szó, hogy bárki is annak örülne, hogy örökre elszakad egy szeretett személytől, vagy hogy szenvedni látta az emberi lényt, akihez szoros kötődést érez. Az öröm a lét körforgásának szól, annak a tudatnak, hogy minden, ami a természet része folyamatosan megújul és elpusztul, hogy aztán újjászülessen.