Kerékgyártó Temetkezés és Krematórium
   Menü
   Menü

Mi a teendő?

Mi a teendő? Lakáson történő elhalálozás esetén értesíteni kell a házi, vagy ügyeletes orvost, hogy a halottvizsgálatot elvégezze, és engedélyezze az elhunyt elszállítását. A Kerékgyártó Temetkezés napi huszonnégy órás ügyeletet tart fenn, amely bármikor kész fogadni a hívásokat és elszállítani az elhunytat az orvos által megjelölt halottasházba, vagy kórházba.
További szolgáltatásunk megrendelése esetén a szállítást Miskolc területén belül díjmentesen végezzük.
Ez után az orvos által kitöltött halottvizsgálati bizonyítvánnyal személyesen fel kell keresni irodánkat, hogy a további intézkedéseket megkezdhessük.

Kórházi elhalálozás esetén a halálesetről történő értesítés átvételét követően fel kell keresni azt az intézményt, ahol a haláleset történt. A halottvizsgálati bizonyítványt és a jegyzőkönyv haláleset bejelentéséről nyomtatványt a kórházi felvételi iroda állítja ki, és adja át a hozzátartozó részére.
A halottvizsgálati bizonyítvány kiállítása a kórházak részéről akár több napot is igénybe vehet, ezért ajánlott a temetési ügyintézést a halálesetet követően megkezdeni. A Kerékgyártó Temetkezés irodájának felkeresésével megbízást adhat a további szolgáltatásokra, valamint módjában áll kitölteni a szükséges iratokat.

Külföldi elhalálozás vagy külföldre történő szállítás esetén is készek vagyunk a hozzátartozók segítségére lenni, ez esetben kérjük, keressék fel irodánkat elérhetőségeink valamelyikén!


A temetéshez szükséges okmányok és adatok

Okmányok:
Adatok:

Legfrissebb hírek

A gyászbeszéd fontossága 1.

A gyászbeszéd fontossága 1. Az egyik legnehezebb dolog, mégis az első lépés a megnyugvás felé, amikor eljön szeretett halottunk végső nyugalomra helyezésének napja. A halált követő első időszakban mindannyiunkban kavarognak az érzelmek: az értetlenség, az igazságtalanság felett érzett harag, és a „mindörökké” felfoghatatlanságának terhét szinte elviselhetetlennek érezzük.

Lehet egy temető vidám?

Lehet egy temető vidám? A magyar kultúrától eléggé távol áll ez a gondolat, pedig a világ egyes népeitől nem idegen. Természetesen nem arról van szó, hogy bárki is annak örülne, hogy örökre elszakad egy szeretett személytől, vagy hogy szenvedni látta az emberi lényt, akihez szoros kötődést érez. Az öröm a lét körforgásának szól, annak a tudatnak, hogy minden, ami a természet része folyamatosan megújul és elpusztul, hogy aztán újjászülessen.