Kerékgyártó Temetkezés és Krematórium
   Menü
   Menü

Üzemeltetett temetők - Avas

Üzemeltetett temetők - Avas Avasi Műemlék Református Temető

A miskolci Avasi Műemlék Református Temetőben 2001 óta végezzük a ravatalozást és a sírásási munkákat. Az ősi temető megőrzött sírkövei között 200-300 éveseket is találunk. Számos más híresség nyughelye mellett ebben a temetőben található a színházhoz kötődő Latabár család kriptája is.

Legfrissebb hírek

A gyászbeszéd fontossága 1.

A gyászbeszéd fontossága 1. Az egyik legnehezebb dolog, mégis az első lépés a megnyugvás felé, amikor eljön szeretett halottunk végső nyugalomra helyezésének napja. A halált követő első időszakban mindannyiunkban kavarognak az érzelmek: az értetlenség, az igazságtalanság felett érzett harag, és a „mindörökké” felfoghatatlanságának terhét szinte elviselhetetlennek érezzük.

Lehet egy temető vidám?

Lehet egy temető vidám? A magyar kultúrától eléggé távol áll ez a gondolat, pedig a világ egyes népeitől nem idegen. Természetesen nem arról van szó, hogy bárki is annak örülne, hogy örökre elszakad egy szeretett személytől, vagy hogy szenvedni látta az emberi lényt, akihez szoros kötődést érez. Az öröm a lét körforgásának szól, annak a tudatnak, hogy minden, ami a természet része folyamatosan megújul és elpusztul, hogy aztán újjászülessen.