Kerékgyártó Temetkezés és Krematórium
   Menü
   Menü

Üzemeltetett temetők - Diósgyőr

Üzemeltetett temetők - Diósgyőr Diósgyőri Római Katolikus Temető

2009. január 1-től üzemeltetjük a Diósgyőri Római Katolikus Temetőt. 2009 szeptemberében átadtuk a társaságunk által teljesen felújított ravatalozót. Ezen felül folyamatosan történik a lejárt sírhelyek feltérképezése is. Munkánkat az Egyházközség és a temetőlátogatók megelégedésére végezzük.

Sírhelyekkel kapcsolatos ügyekben a temetőgondnokot hétköznaponként 9 és 13 óra között kereshetik fel.

Legfrissebb hírek

A gyászbeszéd fontossága 1.

A gyászbeszéd fontossága 1. Az egyik legnehezebb dolog, mégis az első lépés a megnyugvás felé, amikor eljön szeretett halottunk végső nyugalomra helyezésének napja. A halált követő első időszakban mindannyiunkban kavarognak az érzelmek: az értetlenség, az igazságtalanság felett érzett harag, és a „mindörökké” felfoghatatlanságának terhét szinte elviselhetetlennek érezzük.

Lehet egy temető vidám?

Lehet egy temető vidám? A magyar kultúrától eléggé távol áll ez a gondolat, pedig a világ egyes népeitől nem idegen. Természetesen nem arról van szó, hogy bárki is annak örülne, hogy örökre elszakad egy szeretett személytől, vagy hogy szenvedni látta az emberi lényt, akihez szoros kötődést érez. Az öröm a lét körforgásának szól, annak a tudatnak, hogy minden, ami a természet része folyamatosan megújul és elpusztul, hogy aztán újjászülessen.