Kerékgyártó Temetkezés és Krematórium
   Menü
   Menü

Üzemeltetett temetők - Edelény

Üzemeltetett temetők - Edelény Edelény

2008. szeptember 1-től üzemeltetjük az edelényi Császtai úti és Finkei önkormányzati temetőket. A Császtai úti temető ravatalozója kezelésünk alatt teljes felújításon ment át: megépült az új urnafal, majd a külső festést teljes belső felújítás követte.

Legfrissebb hírek

A gyászbeszéd fontossága 1.

A gyászbeszéd fontossága 1. Az egyik legnehezebb dolog, mégis az első lépés a megnyugvás felé, amikor eljön szeretett halottunk végső nyugalomra helyezésének napja. A halált követő első időszakban mindannyiunkban kavarognak az érzelmek: az értetlenség, az igazságtalanság felett érzett harag, és a „mindörökké” felfoghatatlanságának terhét szinte elviselhetetlennek érezzük.

Lehet egy temető vidám?

Lehet egy temető vidám? A magyar kultúrától eléggé távol áll ez a gondolat, pedig a világ egyes népeitől nem idegen. Természetesen nem arról van szó, hogy bárki is annak örülne, hogy örökre elszakad egy szeretett személytől, vagy hogy szenvedni látta az emberi lényt, akihez szoros kötődést érez. Az öröm a lét körforgásának szól, annak a tudatnak, hogy minden, ami a természet része folyamatosan megújul és elpusztul, hogy aztán újjászülessen.