Pályázatok

Hírek,
információk

A szóróparcellák egyre elterjedtebbek a temetkezésben

A szóróparcellák egyre elterjedtebbek a temetkezésben Mára világjelenséggé vált, hogy különböző szerteágazó okok miatt a hamvasztásos temetkezés döntő arányú lett az utóbbi évtizedekben a civilizált országokban.

A korábban szinte világszerte egyeduralkodó urnás megoldást már egyre inkább felváltja egynéhány alternatív kegyeleti temetkezési eljárás. Az alternatívák megjelenése életmódváltozás, szemléletváltás, de az anyagi lehetőségek változásának következménye is.

Az alternatív megoldások egyik legfőbb jele az is, hogy egyre elterjedtebbek a a szóróparcellákban elhelyezett szórószökőkutas temetési eljárások. Ilyenkor a hozzátartozók hagyományos szertartás keretében vesznek búcsút az elhunyttól a templomban, vagy a ravatalozó helyiségben, illetve a szórás helyszínén.

A hamvak egy külön erre a célra kifejlesztett szökőkút által kerülnek a föld alá gyászzene, esetleg fényjáték mellett. A gyászoló hozzátartozók a ravatalra, vagy egy emlékfalra helyezhetik az emlékezés virágait, de általában arra is van lehetőség, hogy közvetlenül a szökőkút talpazatára tegyék azokat.

A hamvakat a föld alá a mutatós kút középső részén lévő szórófejből indítják, távirányítás segítségével. A mai, modern fejlesztésű kutak a téli hidegekben is megfelelően működnek, és méltó szertartásokat tudnak levezényelni a segítségükkel.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176