Pályázatok

Hírek,
információk

Az angliai temetések felénél már modern zene szól

Az angliai temetések felénél már modern zene szól Egy kutatás szerint rohamosan változnak a temetési szokások Angliában: a klasszikus zene visszaszorulóban van.


A 242 brit temetkezési vállalkozó bevonásával készült tanulmány rámutatott, hogy egyre többen választanak a hagyományostól eltérő zenéket a temetésekre. A leggyakrabban Frank Sinatra klasszikus nótáját, a My Way-t játsszák, a toplistán előkelő helyen szerepel Sarah Brightman és Andrea Bocelli Time To Say Goodbye című duettje is. A top 10-ben két Celin Dion sláger is helyet kapott, a hetedik helyen áll például a Titanic-ból a My Heart Will Go On című sláger.

A 30000 temetést vizsgáló kutatás vezetője szerint az, hogy a temetéseken egyre kevesebben választanak hagyományos és vallási zenéket, és előtérbe kerülnek a popslágerek, arra utal, hogy sokan az elhunyt személyiségét próbálják szem előtt tartani.

A szigetországban mára a temetések több mint felénél modern zenét kérnek a hozzátartozók. A himnikus muzsikákat kevesebb mint az esetek hat százalékában rendelik meg.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176