Pályázatok

Hírek,
információk

Az első halottaskocsikat lóval húzták

Az első halottaskocsikat lóval húzták Halottaink búcsúztatása életünk egyik olyan eseménye, amely ünnepélyes kereteket kíván. A ravatalozótól a sírhelyig gyászolók kísérik a koporsót, a szállításhoz pedig egyedi felépítésű járművet használnak.

A koporsót szállító autó, melyben az elhunytat utolsó útjára kísérik, a gyászszertartás nélkülözhetetlen kelléke. Egyszerre funkcionális és reprezentatív tárgy, mellyel a hozzátartozók kifejezhetik elveszített családtagjuk iránti tiszteletüket és szeretetüket. Nem véletlen, hogy a klasszikus halottaskocsi egy elegáns és méltóságteljes luxusautó alaposan átalakított változata.

A múlt század első évtizedéig a halottaskocsik valódi lóvontatású kocsik voltak, melyekre egy körbeüvegezett, díszes felépítményt készítettek, a fogatot hagyományosan fekete lovak húzták. 1907-ben Párizsban elkészült az első elektromos szertartáskocsi, két évvel később az Egyesült Államokban pedig már benzinmotoros átalakítások is készültek, melyek szélesebb körben csak a húszas években terjedtek el. A szériamodellek átépítését egyedi felépítményeket gyártó cégek készítették, országonként különböző alapokra, eltérő stílusban.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176