Pályázatok

Hírek,
információk

Az ország legdrágább temetője a Farkasréti

Az ország legdrágább temetője a Farkasréti Óriásiak a különbségek aközött, hogy az ország egyes tájain mennyibe kerül a temetkezés. Miskolcon is egészen más árak vannak, mint egy kis faluban, vagy a fővárosban.

A temetés és a sírhely árának szempontjából sem mindegy, hogy hol zajlik a temetés. Budapest egyértelműen a legdrágább az országban, míg a vidéki városok és a falvak olcsóbbaknak számítanak. Azonban a fővárosban is egészen különböző árfekvéső temetőket taláhatunk.

A legdrágább budapesti temető egyértelműen a XII. kerületben fekvő Farkasréti Temető. A város egyik legszebb panorámáját nyújtó lejtős területen nem csak urnasírok, de családi sírkápolnák is megtalálhatók. A tavaly megnyílt Angyalok kertjében például három-négymillió forintot is fizethetnek a hozzátartozók egy luxusparcelláért.

Mindeközben az is egyre aktuálisabb probléma, hogy a hozzátartozók nehezen tudják előteremteni azt a pénzt, amivel meghosszabbíthatják átlagos sírhelyüket. A drágaság miatt gyakori, hogy inkább hazaviszik a hamvakat. Budapesten a legolcsóbb szórásos temetés száznegyvenezer forintba kerül, míg egy átlagos koporsós temetésért háromszázezer forintot is elkérnek.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176