Pályázatok

Hírek,
információk

Hogyan viseljük könnyebben a temetés anyagi terheit?

Hogyan viseljük könnyebben a temetés anyagi terheit? A temetésnek, illetve a halottól való elbúcsúzásnak, földi maradványairól való gondoskodásnak számtalan módja van manapság, ezekről mi is írtunk már. Sajnos a temetkezés árak egyre csak nőnek, és a nehéz gazdasági helyzetben sok család számára rendkívüli terheket jelentenek, különösen, ha váratlan tragédia történik.


Néhány évtizeddel, vagy egy évszázaddal ezelőtt még természetes volt, ha valaki már középkorúan gondoskodott a saját temetéséről: rendelkezett arról, hogy hamvasztást vagy koporsót szeretne-e, végrendeletet írt, és a költségeket is félretette, hogy ne jöhessen zavarba a család, ha eljön az idő. Napjainkban nem jellemző ez az előrelátás és nem csak azért, mert a mindennapok kemény küzdelmében nehéz a jövő tervezésével törődni, hanem azért is, mert az emberek minden eddiginél jobban félnek a haláltól és nem szívesen gondolnak rá, különösen nem saját magukkal kapcsolatban.
Emiatt nagyon széles körben elterjedt az a szokás, hogy a hamvasztás után kikérésre kerül a hamvakat tartalmazó urna, amelyből vagy a természetben szórják el a hamvakat, vagy megtartják azt a család otthonában. Ilyen módon elkerülhető a temetés ára, de vannak akiket az mozgat, hogy nem akarnak felkavaró szertartást, gyászbeszédet, koporsót...

Pedig többféle lehetőség is kínálkozik arra, hogy ne kerüljön nehéz helyzetbe a család, ha az egyik tag eltávozik az élők sorából. Ezek közül az egyik a Kerékgyártó Temetkezés által nyújtott Temetési biztosítás, amelyből az igényeknek és a körülményeknek megfelelően többféle konstrukció is elérhető. Segítségével, a szerződéskötés után a biztosítási díj fizetése révén lehetővé válik, hogy a temetkezés árak és költségek ne jelentsenek elviselhetetlen terhet a hozzátartozóinknak. A biztosítási szerződésben nem csak a temetés ára előlegezhető meg, hanem arról is rendelkezhetünk, hogy milyen felekezet szertartása szerint búcsúztassanak, hamvasztást szeretnénk-e, milyen koszorú legyen a koporsónkon vagy milyen tartalmú legyen, kinek a tolmácsolásában és hol hangozzon a gyászbeszéd.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176