Pályázatok

Hírek,
információk

Megszabnák a halottszállítás legmagasabb árát

Megszabnák a halottszállítás legmagasabb árát Egy, a nyáron elfogadott törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy a kormány maximalizálja a halottszállítás árát.

Az egészségügyi bizottság egyik tagja az [origo]-nak azt mondta, hogy a június végén elfogadott törvénymódosítás csak felhatalmazó jellegű, és mint ilyen, nem biztos, hogy a kormány élni fog a lehetőséggel. A bizottság egy másik tagja szerint a rendelkezés hasonló lenne, mint amikor a taxisofőrök tarifáit egységesítették.

A bizottság elnöke szerint a hosszú távú cél nem egy egyetlen, fix összeg állami meghatározása. "A szállításért maximálisan kérhető összeget kellene szabályozni, kilométerre lebontva, belföldi szállításokra vonatkozóan" - mondta Kovács József.

Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI) elnökségének tagja szerint a jelenlegi temetkezési törvény nem ad elég biztosítékot a tisztességes versenykörülmények biztosítására, így ez visszaélésekre adhat lehetőséget. Marján Tibor szerint jelenleg a magánvállalkozókkal szemben jelentős előnyt élveznek az önkormányzati cégek, így könnyen monopolhelyzet alakul ki egyes régiókban. Úgy vélte, hogy az önkormányzatoknak csak a temetők fenntartásával kellene foglalkozni, míg a magánvállalatok szolgáltathatnák a többi eszközt a temettetéshez.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176