Pályázatok

Hírek,
információk

Tavaszi zsongás a sírkertekben

Tavaszi zsongás a sírkertekben A címben feszülő ellentmondás ilyenkor tavasszal érezhető a leginkább, ha kilátogatunk egy temetőkertbe, hiszen itt is szép számmal találhatunk élő növényeket, amelyek a hosszú téli álom után új életre készülődnek. Mivel a sírkertek munkatársa arra törekszenek, hogy a szeretteink sírjai és urnái megindítóan szép, természetes környezetben kaphassanak helyet, így az „elmúlás kertjében” egyúttal évről évre tanúi lehetünk az élet körforgásának.

A temetőkert növényeit a temető alkalmazottai tarják karban: ők metszik a fákat és bokrokat, ők nyírják a füvet, ültetik be az ágyásokat, és végzik a tisztogatási munkálatokat is (gazolás, avargyűjtés, szemét szedés). Nekik köszönhetjük, hogy az időtlen álmok kertje egyúttal élettől hangos, szépséges természeti közeg, ahova megnyugvást jelenthet a kilátogatás.

Ugyanakkor a temető munkatársai csak abban az esetben nyúlhatnak a sírokhoz, ha arra megbízást kaptak, így a tavaszi újjáéledés idején érdemes azzal a céllal is kilátogatni a szeretteinkhez, hogy elvégezzük a sírjukon a szükséges munkálatokat (mint pl. a sírkövek tavaszi takarítása). A gazolás, avar eltakarítása nem csak esztétikai célokat szolgál, hanem lehetővé teszi a földből frissen kibújó növények növekedését is. Ha évelő cserjéket, bokrokat helyeztünk el a síron, érdemes szakszerűen visszametszeni, hogy ne borítsák el túlzott növekedésükkel az egész sírhantot (vagy éppen a szomszédokat is).

A rózsák nagyon népszerű temetői virágok, hiszen kora tavasztól késő őszig (vagy enyhébb teleken a hideg hónapokban is végig) ontják a virágaikat, amelyek romantikus szépsége, változatos és szemet gyönyörködtető színválasztéka akkor is felvirágozza a sírt, ha éppen nem vittünk vágott virágot.
Ha a síron elhelyezett növények nem évelőek, akkor itt az idő elgondolkodnunk, hogy idén mivel ültetjük be a kis földdarabot, amelyben szerettünk nyugszik. A méltán népszerű árvácska, amely akár hó alatt is hozza virágait, a sok színű záporvirág, a különféle tulipánok, az ökörszem csak néhány példa azok közül a növények közül, amelyeket a különféle kertészeti árudákban fellelhetünk.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176