Pályázatok

Hírek,
információk

Turistacsalogató katonai temetők

Turistacsalogató katonai temetők Franciaországban több mint 6 millió turista keresi fel a mintegy 185 katonai temetőt, vagy emlékművet. A kulturális gazdagodáson kívül ez jelentős bevételt hoz az ágazat számára.

Az emlékturizmusnak nevezett ágazat tavaly 45 millió eurós forgalmat bonyolított le - derül ki a francia védelmi minisztérium tanulmányából. A normandiai partraszállás emlékhelyeit és a második világháborúban elesett katonák temetőit, a verduni csatamezőt vagy az elzászi emlékhelyeket nemcsak az évfordulókon, hanem elsősorban a nyári periódusban látogatják francia és külföldi turisták ezrei.

Az emlékturizmus egyébként viszonylag új dolog Franciaországban: a létesítmények nyolcvan százalékában a nyolcvanas években kezdődött, húsz százalékuknál pedig az elmúlt tíz évben indult virágzásnak, és ez jelentősen kihat a helyi foglalkoztatottságra is. Ezer állásnak megfelelő munkahely jött létre az utóbbi években, és ezer önkéntest is foglalkoztatnak a temetők és sírkertek kezelői, akik évente átlagosan 20 ezer eurót ruháznak be a felújításokra.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176