Pályázatok

Hírek,
információk

Új japán temetési divathullám

Új japán temetési divathullám A hagyományos japán temetés átlagosan háromszor drágább, mint egy amerikai temetés. Az új felmérések szerint emiatt terjedőben vannak az alternatív, kevésbé formális megoldások.

Egy tradicionális japán temetésen a buddhista szerzetes szútrákat olvas fel, majd a gyászolók szóval búcsúztatják az elhunytat. A szertartás után a legtöbb testet elégetik, mivel nagyon kevés hely van az elhunytak számára. Ezután a hamvakat tartalmazó urnát általában az ősök mellé temetik a családi parcellán.

A legfrissebb kutatások szerint a japánok egyre kevésbé kedvelik a hagyományos temetéseket: 76 százalékuk például azt szeretné, ha kevésbé formálisak lennének, emellett a takarékos, meghitt szertartást részesítenének előnyben.

A szokások változása abból ered, hogy maga a társadalom is változik: az emberek egyre később kötnek házasságot, kevesebb gyereket vállalnak és többen válnak el. Sokan vidám zenével, élénk színű virágokkal és kevesebb gyászolóval tartják a temetést.

Egyre gyakoribb, hogy a hamvakat a hegyekben vagy a tengeren szórják szét - köszönhetően annak a terjedőben lévő nézetnek, miszerint a sírok értékes területeket rabolnak el a természettől.
De szép számmal vannak olyanok, akik egy különleges temetkezési módot választanak: a hamvakból egy teáskanálnyit eljuttatnak az Egyesült Államokba, ahol a műholdak fellövésekor kijuttatják azt a világűrbe.

Szállítási készenlét 0-24 óráig: 06-46-343-310, 06-46-412-176