Kerékgyártó Temetkezés és Krematórium
   Menü
   Menü

Legfrissebb hírek

A gyászbeszéd fontossága 1.

A gyászbeszéd fontossága 1. Az egyik legnehezebb dolog, mégis az első lépés a megnyugvás felé, amikor eljön szeretett halottunk végső nyugalomra helyezésének napja. A halált követő első időszakban mindannyiunkban kavarognak az érzelmek: az értetlenség, az igazságtalanság felett érzett harag, és a „mindörökké” felfoghatatlanságának terhét szinte elviselhetetlennek érezzük.

Lehet egy temető vidám?

Lehet egy temető vidám? A magyar kultúrától eléggé távol áll ez a gondolat, pedig a világ egyes népeitől nem idegen. Természetesen nem arról van szó, hogy bárki is annak örülne, hogy örökre elszakad egy szeretett személytől, vagy hogy szenvedni látta az emberi lényt, akihez szoros kötődést érez. Az öröm a lét körforgásának szól, annak a tudatnak, hogy minden, ami a természet része folyamatosan megújul és elpusztul, hogy aztán újjászülessen.


Tavaszi zsongás a sírkertekben

Tavaszi zsongás a sírkertekben A címben feszülő ellentmondás ilyenkor tavasszal érezhető a leginkább, ha kilátogatunk egy temetőkertbe, hiszen itt is szép számmal találhatunk élő növényeket, amelyek a hosszú téli álom után új életre készülődnek. Mivel a sírkertek munkatársa arra törekszenek, hogy a szeretteink sírjai és urnái megindítóan szép, természetes környezetben kaphassanak helyet, így az „elmúlás kertjében” egyúttal évről évre tanúi lehetünk az élet körforgásának.

A sírok téliesítése

A sírok téliesítése A téli időszak során azoknak, akiknek rokonai koporsós temetéssel kerültek örök nyugalomra, nehezebb dolguk van, mint azoknak, akiknek szerettei urnafalban nyugszanak. A sírok téliesítése során egyaránt gondolnunk kell a sírkő részeinek megóvására a téli időjárás hatásaitól, de ugyanígy gondoskodnunk kell a nyitott sírokba ültetett növények átteleltetéséről is. Nézzünk, hogy milyen feladatok várnak ránk ezen a két területen!

Őszi munkák a temetőben

Őszi munkák a temetőben A sírkertek általában csendes helyek, de vannak időszakok, amikor kissé megélénkül itt is az élet. A nagy őszi ünnepek idején a látogatók száma növekszik meg ugrásszerűen, illetve évszakváltáskor a munkások és karbantartók találnak sok feladatot az emlékezés kertjeiben. Természetesen az időjárásváltozás-miatti munkák egy része a temetőjárók részére is feladatokkal jár, hiszen pl. a sírokon található növények is igénylik a törődést.